Čo je tkanina z uhlíkových vlákien?

Predimpregnovaný laminát z uhlíkových vlákien je kompozitný materiál vyrobený z výstuží, ako je priadza z uhlíkových vlákien, živicová matrica, separačný papier a iné materiály, ktoré sa spracovávajú poťahovaním, lisovaním za tepla, chladením, laminovaním, navíjaním a inými procesmi, tiež známymi ako predimpregnovaný laminát z uhlíkových vlákien. .plátno.

3K uhlíková tkanina

1. Karbónová tkanina triedy
24T-65T (séria PAN), s nízkym obsahom uhlíka 24T, 30T, s vysokým obsahom uhlíka 40T, 46T, 60T, 65T alebo KCF KVF WVF VCK.

Miera je sila potrebná na natiahnutie vlákna na dvojnásobok jeho dĺžky, čo udáva tuhosť vlákna.Napríklad 1 cm karbónovej látky 24T potrebuje 24 ton sily, aby sa vysunul na 2 cm.

2. Druhy uhlíkovej tkaniny

Každá tonáž distribúcie uhlíka je rozdelená do rôznych tried, uhlík potiahnutý epoxidom, čistý uhlík, vysoký obsah živice s nízkym obsahom uhlíka, nízky obsah živice s vysokým obsahom uhlíka.Súčasne je proces triedenia uhlíkových vlákien odlišný, kvalita uhlíkového piesku je iná a kvalita bude iná.

3. Spôsob prípravy uhlíkovej tkaniny

Tkané, krížové, jednosmerné

Tkaná látka, krásny vzhľad, vysoké šmykové napätie medzi vrstvami.Nevýhodou je, že pevnosť je nízka a drahá.Bežní ľudia musia vidieť vzor utkaný uhlíkovými vláknami a budú si myslieť, že ide o uhlíkové vlákna.Čím menšie K, tým lepšie je tkanie uhlíkových vlákien.Väčšina z nich používa na tkanie 1k a 3k uhlíkové vlákna, ale 1k a 3k uhlíkové vlákna nie sú pevné a drahé.

Jednosmerná tkanina (Unidirection Prepreg), vysoká pevnosť a stabilita, uhol laminácie je možné navrhnúť a cena je lacná.Nevýhodou je, že sa po vylisovaní nezdá byť uhlíkovými vláknami.

Krížová tkanina, kombinácia tkaniny a tkaniny, ako je jednosmerná tkanina a jednosmerná tkanina kríža alebo jednosmerná tkanina a tkaná tkanina zvinutá krížom.

Kvázi izotropný


Čas odoslania: 12. mája 2022

Pošlite nám svoju správu:

Tu napíšte svoju správu a pošlite nám ju